Ghid Kudat | Ghiduri Malaezia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
Filme Malaezia vezi toate filmele »
        
Localitati din Malaezia

Ghiduri Malaezia

Ghid Kudat

A┼čezare geografic─â
Kudat este un ora┼č din Sabah, un stat din partea estic─â a Malaeziei, aflat ├«n partea de nord a Insulei Borneo. Este centru administrativ pentru Kudat Division care include ora┼čele: Kudat, Pitas, Kota Marudu. Este situat ├«n partea de nord a Sabah-ului, la 19 km de Kota Kinabalu, capitala statului. ├Än vest, are vedere spre Marea Chinei de Sud, iar la est are vedere spre Marea Sulu.

Populaţie
├Än 2000, popula┼úia era de 68,242 locuitori. Este prezent un grup etnic, numit Rungus, un subgrup al indigenilor din Kadazan. 10% dintre locuitori sunt chinezi, iar restul minorit─â┼úi din Bajau, Dusun, Murut, Bugis ┼či Malay. De asemenea, exist─â un num─âr considerabil de de emigran┼úi ilegali, veni┼úi din Filipine ┼či din regiunile Sulu ┼či Mindanao.

Atracţii turistice
Nu este o destina┼úie foarte cunoscut─â de c─âtre turi┼čti, dar are un resort modern pe plaj─â, aflat chiar l├óng─â ora┼č. Se nume┼čte Kudat Golf & Marina Resort ┼či ofer─â specilit─â┼úi culinare savuroase ┼či cazare bun─â. Resortul a fost ├«nfiin┼úat ├«n anul 1970 de c─âtre Primul ministru din Sabah Tun Dato Mustapha.
Clubul de golf este cel mai vechi din Insula Borneo, a fost fondat ├«n 1906 ┼či are ├«n prezent 18 g─âuri pentru 72 de campionate. Alte atrac┼úii sunt excursiile la casele Rungus, unde este produs─â mierea.