Ghid Kuala Terengganu | Ghiduri Malaezia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
Filme Malaezia vezi toate filmele »
        
Localitati din Malaezia

Ghiduri Malaezia

Ghid Kuala Terengganu

Stat: Terengganu
Guvern: Datuk Mat Razali Kassim
Suprafaţă 605 km2
Populaţie (2009) - 396,433
Densitate : 590.51/km2
Fus orar MST (UTC+8)

Aşezare geografică
Kuala Terengganu este cel mai mare oraş, precum şi capitala statului Terengganu din Malaezia. Pe 1 ianuarie 2008 Kuala Terengganu a devenit oraş. Kuala Terrengganu se află la 500 de kilometri nord est de Kuala Lumpur, este un teritoriu înconjurat din trei părţi de către Marea Chinei de Sud.
Numele înseamnă “gura râului Terengganu” şi se referă la dimensiunile mari ale estuarului râului Terrenganu care se varsă în ocean. Locuitorii oraşului vorbesc un dialect malaezian.

Populaţie
Are o populaţie de 396, 433 locuitori şi este reşedinţa districtului cu acelaşi nume.

Istorie
Era numai o stradă cu numele Kampung Cina, când oraşul Kuala Terengganu a fost fondat. O familie de comercinaţi chinezi care făceau comerţ între China şi Peninsula Malay s-au instalat pe acest teritoriu în secolul XV. În scurt timp, oraşul a devenit un important centru de comerţ între două ţări. După ce Imperiul Malacca a cucerit oraşul a pierdut din popularitate pentru că mulţi dintre comercianţi preferau să se oprească la Melaka, centrul comerţului dintre China, India şi Asia de Sud.

Economie
Principalele activităţi economice sunt comerţul cu alimente, pescuitul, agricultura, serviciile, turismul. Este un punct de aprovizionare pentru Insulele Perhentian.

Turism
Atracţiile turistice sunt Chinatown, Pasar Payang (Piaţa Centrală), palatul Sultanului, Muzeul de Stat, Pulau Duyong, Masjid Kristal din Pulau. Kuala Terrengau este oraşul faimos pentru peşte şi pentru mâncărurile tradiţionale cu orez.
- Muzeul de Stat Terengganu – unde turiştii pot vedea tradiţii locale într-o clădire care este înconjurată de un parc, potrivit o plimbare cu unul dintre vapoarele locale.
- Pulau Duyung – aflat în mijlocul estuarului, are şantiere navale şi un conac de lemn. Este un sat pescăresc.
- Seberang Takir, aflat vizavi de debarcaderul din piaţă, aici se găseşte peşte şi articole vestimentare.
- La Pasar Besar (Marele Bazar) este o piaţa în aer liber de unde se pot cumpăra fructe proaspete.

Aeroport şi reţea de transport
Oraşul este conectat cu alte oraşele apropiate printr-o reţea foarte bună de străzi şi câteva vapoare care circulă pe Râul Terengganu. Podul Sultan Mahmud, aflat pe Râul Terengganu, face legătura între cele două maluri ale râului. De cealaltă parte a acestui râu este un aeroport de mărime medie, numit Sultan Mahmud, folosit pentru transportul intern.