Ghid Kota Bahru | Ghiduri Malaezia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
Filme Malaezia vezi toate filmele »
        
Localitati din Malaezia

Ghiduri Malaezia

Ghid Kota Bahru

Stat Kelantan
Suprafaţă 394 km2
Populaţie (2009) - 577,301
Densitate 1,465/km2
Fus orar MST (UTC+8)

A┼čezare geografic─â
Kota Bharu este un ora┼č din Malaezia, capitala statului Kelatan. Kota Bahru se nume┼čte ┼či teritoriul unde ora┼čul Kota Bharu este situat. Numele ├«nseamn─â ÔÇťnoul ora┼čÔÇŁ sau noul castel ├«n malaezian─â. Kota Bharu este situat ├«n partea de nord est a Peninsulei Malaezia ┼či se afl─â chiar l├óng─â gura de v─ârsare a R├óului Kelatan.

Populaţie
├Än 2005, popula┼úia era estimat─â la 425,294 locuitori, iar ora┼čul este unul dintre cele mai mari din Peninsula Malaezia. Este pe locul 10 ├«ntr-un top al celor mai mari ora┼če din Malaezia.
Din 2009, a devenit ora┼čul cel mai populat din partea de est a Peninsulei Malaezia cu o popula┼úie de aproximativ 577,301.

Istorie
Ora┼čul Kota Bahru a fost numit capitala statului Kelatan de c─âtre Sultanul Muhammad II.
Pantai Sabak, aflat la 10 km de Kota Bharu a fost ini┼úial teritoriul unde veneau invadatorii japonezi. Pe 8 decembrie 1941 japonezii au ├«nvins armata britanic─â ┼či au capturat Singapore.

Atracţii turistice
Ora┼čul malaezian se afl─â pe malurile r├óului Thai ┼či se m├óndre┼čte cu numeroase moschee. Turi┼čtii sunt atra┼či ┼či de muzeele ┼či de arhitectura unic─â a vechiului palat regal (├«nc─â ocupat de sultan, dar vizibil din exterior), de cl─âdirile regale din centru.
Multe dintre plajele din Kota Bharu sunt expuse eroziunii excesive din cauza surf-ului. Autorit─â┼úile au pus stabilimente pentru a ├«mpiedica p─âtrunderea unor mari cantit─â┼úi de bolovani pe plaj─â. Activit─â┼úile pe plaj─â au devenit imposibile ┼či mul┼úi dintre turi┼čti frecventeaz─â plajele din sud.
Scufund─ârile Kota Bharu sunt o activitate nou─â ┼či exist─â un singur operator care ofer─â excursii la Epava Japonez─â Invasion. Aceast─â nav─â japonez─â de transport a fost prima nav─â care s-a scufundat ├«n ├«n timpul R─âzboiului din Pacific. Exist─â o varietate mare de vie┼úuitoare marine ├«n jurul navei, cel mai notabil este giganticul pe┼čte barracuda. Epava este la numai 30 minute de debarcader, care este la 10 minute distan┼ú─â de Kota Bharu.

Shopping
Cea mai popular─â destina┼úie pentru shopping este Pasar Siti Khadijah. Aici turi┼čtii g─âsesc de toate: haine, bijuterii, m├óncare. Femeile se ocup─â de comercializarea produselor. L├óng─â Pia┼úa Central─â este Kota Bharu Trade Center, unul dintre cele mai mari mall-uri din Kota Bharu, deschis ├«n august 2009. Alte centre de shopping sunt: KB Mall, Pelangi Mall, Kota Seri Mutiara, Pantai Timur, The Store, Nirwana Maju. Multe dintre magazinele din Kota Bahru sunt ├«n reconstruc┼úie ┼či unele dintre ele chiar ├«n prima faz─â. Se vor deschide ┼či alte complexe comerciale, iar Mydin Mall, va avea dou─â sedii, unul localizat la Bandar Baru Tunjong ├«n sud ┼či altul, la Bandar Baru Kubang Kerian, ├«n est.

Transport
Ora┼čul este deservit de C─âile Ferate malaeziene, iar trenurile opresc ├«n sta┼úia Wakaf Bharu din ora┼č. De celalat─â parte a R├óului Kelatan este Aeroportul Sultan Ismail Petra.