Ghid Johor Baharu | Ghiduri Malaezia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
Filme Malaezia vezi toate filmele »
        
Localitati din Malaezia

Ghiduri Malaezia

Ghid Johor Baharu

Stat: Johor
Înfiinţare 1855
Suprafaţă 185 km2
Populaţie (2009) - 1,370,738 (2nd)
Densitate 2,703/km2
Fus orar MST (UTC+8)

A┼čezare geografic─â
Johor Bahru, numit ┼či Johor Baharu (Baharu ├«nseamn─â nou, iar Johor ├«nseamn─â bijuterie ├«n malaezian─â) este capitala statului Johor din sudul Malaeziei. Johor Bahru este cel mai sudic ora┼č din Eurasia asemenea satului regal Johor Bahru. Se afl─â ├«n str├ómtoarea Johor (cunoscut─â ca str├ómtoarea Tebrau), care separ─â Malaezia de Singapore. Zona metropolitan─â ocup─â o suprafa┼ú─â mare din regiunea de coast─â ┼či are mla┼čtini ecologice ┼či un important sistem de r├óuri: Sungai Johor, Sungai Pulai ┼či Sungai Tebrau. Consiliul ora┼čului administreaz─â cea mai dezvoltat─â regiune sudic─â din zona metropolitan─â cu o suprafa┼ú─â de 185 km┬▓.

Populaţie
Cu o popula┼úie de aproximativ 900.000 de locuitori ┼či 1,8 milioane ├«n zona metropolitan─â, este al doilea ora┼č mare din Malaezia, dup─â capitala Kuala Lumpur, fiind asociat cu Valea Klang. Popula┼úia ora┼čului ┼či a suburbiilor este de 6,5 milioane. Johor Bahru se afl─â la mic─â distan┼ú─â de Singapore ┼či prime┼čte 49,9% din turi┼čtii acestei ┼ú─âri, adic─â 22,5 milioane de turi┼čti.
Este un important centru industrial, turistic ┼či comercial din sudul Malaeziei ┼či unul dintre cele mai mari centre industriale din ┼úar─â. Rata de cre┼čtere a popula┼úiei este cea mai mare din Asia de Sud.

Guvern
Cl─âdirea Sultan Ibrahim este sediul birourilor secretariatului de stat din Johor Bahru. Zona metropolitan─â din Johor Bahru are ┼čapte districte, administrate de urm─âtoarele consilii.
Johor Bahru District - Johor Bahru City Council (Majlis Bandaraya Johor Bahru)
Johor Bahru Tengah Municipal Council (Majlis Perbandaran Johor Bahru Tengah)
Pasir Gudang Municipal Council (Majlis Perbandaran Pasir Gudang)
Pontian District: - District Council of Pontian (Majlis Daerah Pontian)
Kota Tinggi District - District Council of Kota Tinggi (Majlis Daerah Kota Tinggi)
În urma anunţării celui de-al 9-lea Plan în mai 2006, Johor Bahru a devenit o prioritate în procesul de dezvoltare, iar guvernul a alocat 12 miliarde de euro pentru perioada 2006-2010.

Atracţii turistice
- Moscheea Sultan Abu Bakar State. A fost terminat─â ├«n 1900 ┼či a fost inaugurat─â de Sultanul Ibrahim. O combina┼úie de arhitectur─â maur─â ┼či victorian─â, moscheea poate fi vizitat─â de s├ómb─âta p├ón─â joia, ├«ntre 10 am ┼či 16 pm, cu excep┼úia perioadelor de rug─âciune.
- Muzeul Sultan Abu Bakar Royal Palace din Jalan Skudai. Este o re┼čedin┼ú─â opulent─â, care a apar┼úinut sultanului din Johor, este folosit─â pentru ocazii speciale, func┼úioneaz─â ca muzeu, deschis publicului larg. Dateaz─â din anul 1866 ┼či, ├«n interiorul s─âu, predomin─â stilul francez rococo, iar scaunele sunt construite din cristal, ceramic─â japonez─â, predomin─â picturile ├«n ulei.
- Cl─âdirea Sultanului Ibrahim. Construit─â ├«n 1940, cl─âdirea ad─âposte┼čte birourile Secretariatului de Stat ┼či guvernul statului. ├Ämbin─â arhitectura cosmopolit─â a stilului renascentist cu influen┼úele anglo-malaeziene.

Atracţii naturale
Johor Zoo ÔÇô aflat─â aproape de Moscheea Abu Bakar, ofer─â o diversiune de animale.
Saleng Zoo din Kulai ÔÇô o gr─âdin─â zoologic─â privat─â, bine ├«ntre┼úinut─â.
Valea Orchid aflată în zona Pulai, pe strada Jalan Johor-Pontian
Gr─âdina Istana, folosit─â pentru jogging, plimb─âri pentru relaxare sau jocuri de badminton.

Activităţi
Johor Bahru este cunoscut pentru cursurile de golf. Cele mai cunoscute centre de golf sunt: Royal Johor Country Club, unul dintre cele mai scumpe cluburi, Tanjung Puteri Resort ÔÇô ofer─â ┼či premii persoanelor talentate, Leisure Farm.

Sporturi acvatice: Stulang Laut You este locul unde se poate practica windsurfingul, iar de la Danga Bay se pot ├«nchiria b─ârci cu v├ósle pentru a explora zona. Pulau Sibu PADI Dive Centre, aflat ├«n Insula Pulau Sibu, este locul potrivit pentru un weekend de scubadiving, aici se desf─â┼čoar─â ┼či cursuri.

Aeroport ┼či porturi
Johor Bahru asigur─â leg─âtura cu centrele regionale ┼či interna┼úionale. Aeroportul Senai, aflat ├«n partea de nord a zonei metropolitane, asigur─â transportul aerian regional ┼či interna┼úional. ├Än partea de vest a zonei metropolitane, ├«n Nusajaya este Portul Tanjung Pelepas este cel mai mare port pentru tranzitul vapoarelor. Portul Johor este situat ├«n partea de vest a zonei metropolitane ├«n zona industrial─â Pasir Gudang.